naar top
Menu
Logo Print

WAT IS HET

Aan het bouwen, verbouwen, renoveren of simpelweg je woning aan het opknappen?

Doe zoals veel Vlamingen: steek zelf de handen uit de mouwen, en bespaar zo fors op je totale factuur. Doe je voordeel tijdens de Week van de Doe Het Zelf. Afspraak bij de deelnemende winkel­punten van vrijdag 11 mei tot en met zaterdag 19 mei!
De Week van de Doe Het Zelf is een nieuw initiatief waar­bij het zelfbouwgebeuren een week lang in de kijker wordt gezet in heel Vlaanderen. De derde editie loopt van 11 mei tot 19 mei 2018. 

'Ook jij kan klussen' is de centrale boodschap achter dit grootschalig DIY-evenement. Elke consument, ongeacht leeftijd, opleiding of geslacht, is in staat een dhz-klus tot een goed einde te brengen. Meer zelf doen is bovendien ook een uitstekende manier om de kosten te beperken, en zo een project op een betaalbare manier te realiseren.

Bouwen en verbouwen wordt omwille van de hoge kosten meer en meer een doe-verhaal. Geen probleem voor kleine verbeterings- en aanpassingswerken, zoals schilderen, decoratiewerken en tuinklussen, die relatief eenvoudig zijn. Wanneer het echter om grotere klussen gaat, blijkt dat ons vertrouwen om klussen tot een goed einde te brengen nog steeds op een laag pitje staat. Dit terwijl we juist vandaag, door de hoge kosten, genoodzaakt zijn om zelf meer te doen. Dit gebrek aan dhz-vertrouwen heeft in de praktijk z'n weerslag op de uitvoering van projecten die zo meer uitgesteld worden of helemaal niet uitgevoerd worden.

De Week van de Doe Het Zelf wil daarom de geplande werken aan de woning extra stimuleren en alle potentiële bouwers en verbouwers ervan overtuigen dat:

  • Klussen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn
    Iedereen kan een klus tot een goed einde brengen, op voorwaarde dat je voldoende en juist geïnformeerd bent en over het geschikte materiaal beschikt voor de uitvoering.
  • Iedereen kan klussen
    Doe-het-zelven is voor iedereen, ongeacht leeftijd, opleiding of geslacht.
  • Klussen de kosten sterk reduceert
    Meer zelf doen is een uitstekende manier om de kosten te beperken en zo een project op een betaalbare manier te realiseren.

acties week van de doe-het-zelf